Zoek
Terug

Zo slaap je lekker tijdens warme nachten

Nu de temperatuur eindelijk zomerse waarden begint aan te nemen, is het soms een uitdaging in slaap te vallen. De temperatuur van je slaapkamer loopt aardig op. Je valt maar niet in slaap. Je ligt te zweten, woelen, draaien, zuchten, in bed, uit bed en nog steeds niet slapen.

Wordt je lichaamstemperatuur door de omgeving op een te hoog niveau gehouden dan stoort dat je slaap, je lichaam kan zijn warmte niet goed kwijt en daarom slaap je slecht. De hogere temperatuur maakt je als het ware te actief, dan lig je te woelen en te draaien.

Om in slaap te vallen, moeten we eerst afkoelen; je lichaamstemperatuur en de slaapcyclus van de hersenen zijn sterk met elkaar verbonden. Dat is de reden dat hete zomeravonden een rusteloze nacht kunnen veroorzaken.

Koel slapen

Koel slapen op een roze wolk Natuurlijk kun je de ventilator aanzetten of het raam openzetten maar veel mensen liggen graag onder koel beddengoed. Mensen willen graag iets om zich heen hebben. De oplossing voor koel slapen en nachtelijk zweten is bamboe beddengoed. Door de goed ademende, vochtabsorberende en ventilerende werking van bamboe is dit ideaal materiaal bij warme nachten. Bamboe biedt een aangenaam koel gevoel dat zorgt voor een betere en comfortabele nachtrust. Door de sterk absorberende gaatjesstructuur van de bamboestof, neemt het 2x sneller (transpiratie)vocht en transpiratie op dan katoenen bedtextiel. Bovendien is het antistatisch, waardoor de bamboestof niet aan de huid kleeft bij warm weer.

Zacht, luxe en comfortabel bedtextiel

Iedereen die bamboe bedtextiel voor het eerst voelt, verbaast zich over de zachtheid van het materiaal. Bamboestof heeft het luxueuze gevoel van zijde en kasjmier. Het buitengewone comfort van het bamboe beddengoed wordt versterkt door de sterke absorberende eigenschappen van bamboe om vocht weg te voeren van het lichaam, het textiel houdt u droog en comfortabel tijdens het slapen. Bamboe bedtextiel is daarnaast van nature anti-bacterieel. Mensen met een gevoelige huid zullen merken dat beddengoed van bamboe opvallend glad, niet-schurend en hypo-allergeen is.

Bamboe bedtextiel, beter voor mens en milieu

Bamboe is heel trendy en bezig met een enorme opmars binnen de mode-industrie. Niet alleen vanwege zijn milieuvriendelijke eigenschappen maar ook vanwege de luxe uitstraling en de zijdezachtheid. Bamboetextiel is een goede vervanger voor katoen en vele maler schoner en zachter dat het pesticidenvretende katoen. Met zijn natuurlijke, biologische en milieuvriendelijke eigenschappen wordt bamboe steeds meer gebruikt in de textiel- en kledingindustrie.
In Amerika, Engeland en Australië zijn bamboe producten (kleding, bed-en badtextiel) al veel langer op de markt. In Europa is het een product in opkomst.

Pandavriendelijk

Panda eating bambooDe pandabeer leeft in het middengebergte in centraal China. De panda trekt al etend naar plaatsen waar de lagere bamboesoorten goed bereikbaar zijn. De Moso bamboe, heeft geen bladgroei op de eerste 5 meter van de stam en is daarom voor de panda geen voedselbron. Moso bamboe is afkomstig van, door boeren beheerde, plantages in de provincies Fujian, Zhejiang,  Jiangxi en Anhui. Deze provincies zijn ver verwijderd van de regio waarin panda’s leven.

Volg ons via RSS!